Milyen kockázatokkal jár a Bitcoin rövidre zárása?

0
Milyen kockázatokkal jár a Bitcoin rövidre zárása?

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A kriptopiac fejlődésével a befektetők különféle módokon tudtak előállni, amelyekkel profitot szerezhetnek a piacon. Ennek egyik módja a kripto shortolás.

Crypto shortolás egy olyan kereskedési stratégia, amelyben a befektető úgy dönt, hogy elad egy olyan kriptoeszközt, amely nem a tulajdonában van. Általában ez a helyzet, ha a befektető úgy gondolja, hogy a kripto ára csökkenni fog.


Kulcs elvitelek


📌 Ahhoz, hogy sikeres legyen a bitcoin shortolásban, tökéletesen ismernie kell a bitcoin piaci ártrendeket.

📌 A hagyományos bitcoin shortolás esetén a kockázat magas, mivel a bitcoin ára csökkenés helyett növekedhet, ami pénzvesztést okozhat.

📌 Tekintettel arra, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták mennyire kiszámíthatatlanok, óvatosan kell eljárni a shortolási stratégia alkalmazásakor.

📌 A CFD egy leegyszerűsített módja a bitcoin shortolásnak anélkül, hogy túl sokat kellene aggódnia amiatt, hogy a bitcoin ára az előrejelzésével szemben mozog.

Bár ez nyereséges, nem jár kockázatok nélkül, amelyeket ebben a cikkben a Bitcoinnal fogunk megvizsgálni.

LÁSD MÉG: CFD kereskedés – Hogyan lehet a legjobban kihasználni

LÁSD MÉG: 3 okos módszer az altcoinokkal való profitszerzésre

LÁSD MÉG: Az 5 legjobb Altcoin nagyszerű emelkedési lehetőségekkel


Mi az a Bitcoin Shorting?


Bitcoin shortolásról akkor beszélünk, ha úgy döntünk, hogy eladjuk a bitcoint azzal a várakozással, hogy az árfolyam a jövőben csökkenni fog, így alacsonyabb áron visszavásárolhatja, és közben profitálhat belőle.

A Bitcoin shortolást általában olyan befektetők végzik, akik optimisták a bitcoinnal és általában a kriptovalutákkal kapcsolatban. Emiatt fontos, hogy megfelelő kutatást végezzen, mielőtt a bitcoin shortolás mellett dönt.

Ezenkívül dönthet úgy, hogy rövidre eladja bitcoinját, hogy minimalizálja az észlelt jövőbeni kockázatot, ha úgy gondolja, hogy az árfolyam a jövőben csökkenni fog.

Így ha ez megtörténik, akkor a bitcoin shortolásból némi haszonra tehet szert, ami fedezi az árfolyamesés miatt keletkezett veszteséget.

A változó trendekkel a Bitcoin és más kriptovaluták egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az iparágakban.


Hogyan rövidítsük le a Bitcoint

Hogyan lehet rövidíteni a bitcoint

Többféleképpen is járhatsz, ha bitcoint szeretnél rövidíteni. A bitcoin rövidítésének két fő módja azonban a hagyományos shortolás és a származékos kereskedés.


Hagyományos shortolás

Hogyan lehet rövidíteni a bitcoint

A hagyományos shortolás magában foglalja a bitcoin rövidre eladását az eredeti módon, amely magában foglalja a bitcoin kölcsönvételét a brókertől vagy egy harmadik féltől, és azt a piacon értékesíti.

Ha a piaci ár csökkenne, akkor alacsonyabb áron visszavásárolhatná a bitcoinokat, visszaadná a bitcoinokat tulajdonosának, és profitálhatna az árkülönbségből.

Ennek magyarázatára az alábbiakban egy tipikus példát mutatunk be:

Tegyük fel, hogy a bitcoin jelenleg BTC-nként 20 000 dolláron forog, és Ön arra számít, hogy az árfolyam csökkenni fog. Emiatt úgy dönt, hogy kölcsönkér egy bitcoint a brókerétől, és eladja a piacon.

Három nappal később az árfolyam 15 000 dollárra esik, és visszavásárolhatja a bitcoint az új piaci árért.
Ezután visszafizetheti a brókerének való tartozását, és profitálhat az árkülönbözetből – ebben az esetben 5000 USD-t tesz zsebre, az esetleges közvetítési költségek nélkül.

De ha ehelyett az ár emelkedne, akkor vissza kell vásárolnia a bitcoint, és vissza kell adnia annak a félnek, akitől kölcsönkérte.

Tehát, ha a piac 25 000 dollárra emelkedett volna, akkor vissza kellett volna vásárolnia a BTC-t az új piaci áron, és 5000 dollár veszteséget kellett volna termelnie.

A hagyományos shortolási módszer egyik fő gyengesége, hogy szinte lehetetlen olyan felet találni, aki hajlandó lenne bitcoint kölcsönadni, hogy short-eladást végezzen.

Még ha talál is egyet, bármikor visszavehetik a bitcoinjukat, így Ön elfogadhatja az aktuális piaci árat.

Származékos kereskedés

Hogyan lehet rövidíteni a bitcoint

Ez a módszer továbbfejlesztése a hagyományos shortolási módszerhez képest, és magában foglalja az a. néven ismert pénzügyi eszköz alkalmazását szerződés a különbözetre (CFD).

A különbözeti szerződés egy olyan megállapodás, amely egy bitcoin árkülönbözetét a nyitó és záró pozíciók között felcseréli. Pozíciót nyitna egy bitcoin eladására, ha azt hinné, hogy az ára csökkenni fog.

A CFD-k tőkeáttételesek, ami azt jelenti, hogy csak egy kis kezdeti letétet kell letennie – az úgynevezett letétet –, hogy teljes piaci kitettséget kapjon.

Míg az árrés short-eladása növelheti a nyereségét, ha a piac esik, felnagyított veszteségre tehet szert, ha a piac ellened mozdul.

A Bitcoin rövidre zárásának kockázatai


Bár a bitcoin shortolása meglehetősen jövedelmező lehet, bizonyos kockázatokkal jár, amelyeket alább ismertetünk:

A Bitcoin áringadozása


Amikor bitcoint vásárol és tart, abban a hitben, hogy az ára a jövőben növekedni fog, akkor nem ér veszteséget, ha az ár nem úgy emelkedik, ahogy azt előre megjósolta.

Csak a kezdeti bitcoinod lesz a végén, és továbbra is megtarthatod, ameddig csak akarod.

Míg ha abban a hitben tartja a bitcoint, hogy az ára csökkenni fog, ennek elmulasztása azt jelenti, hogy veszteségeket szenvedne el, amikor túllépi a kezdeti befektetést.

E veszteség ellensúlyozására kénytelen lehet magasabb áron kölcsönözni, hogy csökkentse átlagos költségét.


Margin kamat


Fontos megjegyezni, hogy amikor rövidre adsz Bitcoint, akkor nem te vagy a kriptovaluta tulajdonosa. Ehelyett kölcsönkéri egy brókertől, aki kamatot számít fel mindaddig, amíg a kriptográfia birtokában van.

Tegyük fel, hogy a Bitcoin ára nem csökken az előrejelzéseid szerint, akkor hosszú ideig tarthatod. Amíg ez az emelkedés megtörténik, a kamat folyamatosan felhalmozódik, és megemészti a nyereségének nagy részét.

A Bitcoinra vonatkozó szabványos szabályozási keret hiánya
A Bitcoin legnagyobb határidős kereskedési helyszínei közül néhány nem szabályozott. Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek kevesebb jogorvoslati lehetőségük van, ha valami elromlik a kereskedésükben.


Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Rövidíthetem a Bitcoint tőkeáttétellel?


Igen tudsz. Számos kriptovaluta tőzsde, például a Binance és a határidős kereskedési platformok lehetővé teszik a tőkeáttétel vagy kölcsönzött pénz felhasználását a Bitcoin árfolyamának esésére vonatkozó fogadások megtételére.

Ne feledje azonban, hogy a tőkeáttétel használata növelheti a nyereséget és a veszteséget. Ezért a tőkeáttétel alkalmazásakor arányosan nagyobb a kockázat.

Melyek a Bitcoin rövidítésének leggyakoribb módjai?


A Bitcoin shortolásának leggyakoribb módja a hagyományos shortolás és a származékos kereskedés.


Végső gondolatok

A Bitcoin és más kriptovaluták shortolása az egyik módja annak, hogy profitáljon a kriptopiacból.

Ám a kellő gondosság gyakorlásának kötelezővé kell tennie az előrejelzések pontosságát és a veszteségek elkerülését.

Mivel a bitcoin ára folyamatosan változik, soha nem rossz alkalom arra, hogy profitot termeljen belőle.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

hasonló hozzászólások

Leave a Reply