Miért jobb a Cardano, mint az Ethereum 2.0?

0
Miért jobb a Cardano, mint az Ethereum 2.0?

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. november 23-án frissítette Eddu Oz

Miért jobb a Cardano, mint az Ethereum 2.0?

Nem újdonság, hogy a befektetők az évek során folyamatosan összehasonlították a Cardanót és az Ethereumot, hogy megállapítsák, melyik a jobb.

Az Ethereum közelmúltbeli frissítésével egy új, „Ethereum 2.0” néven ismert verziónak lehettünk tanúi, ahogyan sok befektető elnevezte.

Az Ethereum 2.0 jelentős eltérést jelent az Ethereumtól, és ennek egyik fontos bizonyítéka a tét-bizonyítási protokoll elfogadása, amely eltér az Ethereum által korábban használt munkabizonyítási protokolltól.

Kulcs elvitelek

📌 A Cardano még mindig jobb, mint az Ethereum, annak ellenére, hogy Ethereum 2.0-ra frissítették, bár a különbség e kettő között sokkal szorosabb lett, mint valaha.

📌 Az Ethereum 2.0 bevezette az Ethereum PoS protokollját, így a Cardanohoz hasonló ajánlatokkal rendelkezik.

📌 Jelenleg Cardano Ouroboros protokollja az első a maga nemében, és jól ismert hatékonyságáról és kiváló biztonságáról.

📌 Az Ethereum 2.0-val a befektetők mostantól tétet köthetnek, jutalmakat szerezhetnek, és Ethereum érvényesítőivé válhatnak, mindaddig, amíg akár 32 ETH-t is megtehetnek.

LÁSD MÉG: Cardano tranzakciós díjak vs. Ethereum tranzakciós díjak (legjobb összehasonlítás)

LÁSD MÉG: Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

A kérdés most az: az Ethereum 2.0 a Cardanohoz hasonló tét-ellenőrzési protokollt használ, a Cardano még mindig jobb?

Ebben a cikkben erre a kérdésre fogunk válaszolni, bizonyos összehasonlításokat azonosítva a hivatalos kriptovalutáik és még sok más között.

Cardano megjelenése

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A Cardanót hivatalosan 2017-ben vezette be a kriptopiacra Charles Hoskinson, és az Ethereumhoz hasonló fejlesztők voltak felelősek a megjelenéséért.

A környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva alkották meg úttörő technológiák felhasználásával, amint azt a tét bizonyítéka és az Ouroboros protokoll is bizonyítja.

Az „Ethereum gyilkos” címkével ellátott Cardano olyan funkciókkal érkezett, amelyek minden vonatkozásban jobbak és hatékonyabbak voltak, mint az Ethereum, és még több tranzakciót is képesek kezelni sokkal gyorsabban, mint az Ethereum.

Ma ez az egyik legnagyobb és legjobban teljesítő blokklánc platform a kriptográfiai piacon.

Ethereum Ethereum 2.0-ra

Az Ethereum 2.0 bevezetésével, köszönhetően a Ethereum ÖsszeolvadAz Ethereum sokkal jobb lett, mint eredetileg.

Korábban az Ethereumról ismert volt, hogy a proof-of-work protokollt használta, ami Cardano-nak komoly előnyt jelentett vele szemben a PoW protokoll által használt magas energiaköltségek miatt. Az Ethereum PoS-re való átállásával közelebb került a Cardanóhoz, mint valaha.

Mostantól a befektetők olyan befektetési tevékenységeket folytathatnak, amelyek hatékonyabbak és kifizetődőbbek, mint a bányászat, és akár Ethereum validátorokká is válhatnak, mindaddig, amíg legalább 32 ETH-t megtehetnek.

Az Ethereum 2.0 megjelenése még vonzóbbá tette a befektetők számára, akik a legjobb blokklánc-platformokat szeretnék használni a tranzakciókhoz.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Miért lehet még mindig jobb a Cardano, mint az Ethereum 2.0?

Amint azt korábban említettük, az Ethereum egy hatalmas fejlesztésnek volt tanúja, amely még vonzóbbá vált a befektetők számára.

Azonban annak ellenére, hogy az Ethereum 2.0 már használja a PoS protokollt, a Cardano még mindig rendelkezik egy kis előnnyel vele szemben, különösen a funkcionalitás tekintetében.

Ennek az az oka, hogy a Cardano egy kétrétegű megoldás, amely intelligens szerződéses funkcionalitást és pénzbeli tranzakciók feldolgozására használható valutát tartalmaz, míg az Ethereum 2.0 egy egyrétegű megoldás, amely főként az intelligens szerződések és dApps kezelésére összpontosít..

Egy másik döntő tényező lehet Cardano Ouroboros protokollja. Az Ouroboros protokoll az első lektorált és jól biztonságos blokklánc, amelyet a Cardano valósított meg elsőként..

A Cardano azért népszerű, mert képes hatékonyan kezelni az intelligens szerződéseket, ADA-tranzakciókat és egyéb funkciókat, miközben megőrzi magas szintű biztonsági funkcióját.

Mivel nem sok blokklánc protokoll büszkélkedhet ezzel a bravúrral, ez az oka annak, hogy a Cardano még mindig jobb, mint az Ethereum 2.0, legalábbis egyelőre.

Az ADA és az ETH összehasonlítása

Az ADA és az ETH a Cardano és az Ethereum 2.0 hivatalos kriptovalutái. Ezek a valuták köztudottan a vezető kriptovaluták közé tartoznak a kriptopiacon, amit piaci teljesítményük is bizonyít.

Ezek a hivatalos tokenek is, amelyeket a megfelelő blokklánc-platformokon a tranzakciók lekötéséhez és feldolgozásához használnak.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Az írás idején az ADA megéri 0,3328 USDmíg az ETH megéri 1240,11 USDa CoinMarketCap szerint.

Ennek ellenére íme az alábbi összehasonlítások a kettő között:

Jellemzők ADA ETH2
Dob 2017 2015
Fő felhasználás Pénzügyi tranzakciók és intelligens szerződések támogatása Intelligens szerződéstámogatás
Tranzakciós funkció Intelligens szerződéses műveletek Intelligens szerződéses műveletek
Tényező a villák mögött Tudományos áttekintések és lektorált kutatások Általános szavazás arról, hogy mi legyen a jelenlegi blokklánccal
Maximális elérhető készlet 45 milliárd Egyik sem, de a teljes kínálat nem nőhet 4,5 százalék felett egy év alatt
A használt protokoll típusa A tét jegyzőkönyvének igazolása A tét jegyzőkönyvének igazolása

Egy megjegyzés a Cardano és az Ethereum 2.0 kapcsán

Ebben a cikkben már megállapítottam, hogy a Cardano még mindig jobb, mint az Ethereum, annak ellenére, hogy nemrégiben frissítette az Ethereum 2.0-ra.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Cardano nagyobb, mint az Ethereum 2.0. Az Ethereum 2.0 ETH a Bitcoin mellett a két legnagyobb kriptovaluta a kriptopiacon, amint azt piaci áraik is igazolják.

Ezenkívül nem lehet kiemelten fontos annak kiderítése, hogy melyik a jobb a Cardano és az Ethereum 2.0 között. Ehelyett érdemes megvizsgálni mindkét platform funkcióit és fejlesztéseit az idő múlásával, valamint azt, hogy ezek hogyan illeszkednek az Ön befektetői igényeihez.

Az a tény, hogy mindkét blokklánc folyamatosan frissül, mindenki számára előnyös, és bizonyítja, hogy ezek a legjobb blokklánc-platformok.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az ETH 2.0 felváltja a Cardano-t?

Az ETH 2.0 nem helyettesíti a Cardanót. Mindkét blokklánc-platform egyedi funkciókat kínál, amelyek előnyösek az őket használó befektetők számára.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Lehet Cardano az új Ethereum?

Cardanónak még van egy kis útja, mielőtt az új Ethereumnak tekinthetjük. Jelenleg az Ethereum blokklánc platform számos bravúrt regisztrált, és van egy kriptovalutája az ADA-ban, amely a második legnagyobb a kriptopiacon.

Meg kell nézni, hogy a Cardano meg tudja-e verni ezt, bár tagadhatatlan, hogy mennyire funkcionális.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Végső gondolatok

A Cardano és az Ethereum két blokklánc platform, amelyek rendkívül vonzóak a befektetők számára.

Azonban Ön, mint befektető dönti el, hogy az Ön elvárásai és preferenciái alapján melyiket használja. A barkácskutatás nagyon fontos lesz a döntés meghozatalában.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply