Mi az a kriptovaluta és hogyan működik?

0
Mi az a kriptovaluta és hogyan működik?

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. november 24-én frissítette Eddu Oz

Mi az a kriptovaluta és hogyan működik?

A kriptovaluta ma már decentralizált, gyorsabb és mindennemű fizetést hajt a pénzügyi világban.

A bankok, a készpénz és a hitelkártyák helyett az emberek papírmentessé válnak, és digitális csereplatformokra és médiumokra hagyatkoznak, hogy kriptovalutákat használva vásároljanak és értékesítsenek termékeket.

Emellett ez az egyik legbiztonságosabb tranzakció, ami megbízhatóvá és kényelmessé teszi.

A növekvő népszerűségnek köszönhetően sokan arra törekednek, hogy rávegyék a kezüket a kriptovalutákra, és megtanulják, hogyan működik.

Azonban annak ismerete, hogy mi a kriptovaluta és hogyan működik, kritikus fontosságú azon felhasználók számára, akik ezekbe a digitális valutákba szeretnének befektetni.

Mi az a kriptovaluta?

A kriptovaluta egy digitálisan előállított valuta, amely egyedülálló a kriptográfiai biztonsági stratégiának köszönhetően, amely védi és megnehezíti a hamisítást vagy más pénzügyi csalási gyakorlatok alkalmazását.

A Bitcoin, amelyet először 2009-ben Satoshi Nakamoto hozott létre, bemutatta a kriptovaluta fogalmát a világnak. Ez az egyik leggyorsabban növekvő valuta, és jelenleg kereskedelmi és fizetési eszközként használják.

Sőt, különböző típusú kriptovalutákat is beszerezhet a piacon, mint például a Dogecoin, Litecoin stb. Jelenleg a vezető és leggyakrabban használt kriptovaluták a Bitcoin és az Ethereum.

LÁSD MÉG: Saját kriptovaluta fejlesztése – Amit tudnod kell

A kriptovaluták típusai

A kriptovaluták két fő osztályozása létezik:

1. Érmék

A csere pénznemeként jönnek létre. Az elérhető érmetípusok közé tartozik a Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Solana, Cardano stb.

Sőt, ezeket az érméket csak meghatározott programok miatt lehet beperelni, azaz csak Bitcoin-programokhoz és cserékhez használja a Bitcoinokat. Különféle alkalmazások és webhelyek használatával is cserélheti és kereskedhet velük, mint pl Finixio AI, a kriptovaluta csere és egyéb szolgáltatások vezető platformja.

A kriptoérmék olyan áruk értékéhez is köthetők, mint az amerikai dollár és az arany, így a globális pénzügyi kereskedelem részévé válnak.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A kapcsolat szükséges ahhoz, hogy meghatározzuk azok értékét és a különböző árucikkek értékét, amelyekért fizetni kell a kriptoérmék használatáért.

Mi az a kriptovaluta és hogyan működik?

2. Tokenek

A tokenek különböznek az érméktől, mivel programozható eszközök, amelyeket általában a blokklánc platformra építenek.

Használhatja őket szerződéses célokra, és a blokklánc-környezeten kívül is felhasználhatók eszközök tulajdonjogának megszerzésére és megállapítására. Az érmékhez hasonlóan különböző platformokon küldheti vagy fogadhatja őket.

Nem helyettesíthető tokenek más néven NFT-k, az egyik legelterjedtebb rendelkezésre álló tokenek. Különféle formákban szerezheti be őket, például zene, művészet, videók, játékelemek stb.

Ezek a piacon elérhető legújabb kriptovaluta eszközök. Nem cserélhetők, mivel csak egy létezik, de megvásárolhatja vagy eladhatja őket online.

Hogyan működnek?

1. Érmék bányászata és beszerzése

A bányászok általában bonyolult matematikai problémákat oldanak meg számítógépes teljesítmény segítségével, hogy érméket állítsanak elő a bányászatnak nevezett folyamat során. Ha érmék létrehozását tervezi, akkor nagyobb hash-erővel kell rendelkeznie, hogy gyorsabban megoldja a problémákat, vagy nyerjen, vagy érmét hozzon létre.

Megvásárolhatja őket brókerektől a vezető kriptovaluta kereskedési platformokon keresztül, ha nem tudja, hogyan kell bányászni, vagy hiányzik a szükséges nagy teljesítményű eszköz.

Ha már birtokában van a kriptovalutáknak, ne számítson fizikai eszközre. Szigorú biztonsági intézkedéseket kell bevezetnie, hogy megvédje őket a hackerektől.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

A legtöbb hacker kémkedhet az Ön kriptovaluta-tranzakciója után, és megcélozhatja a kriptovaluta-címeit és a kulcsait, hogy ellopja azokat Öntől. Alternatív megoldásként megcélozhatják az Ön által használt számítógépes eszközt.

Az érmék vásárlásakor vagy eladásakor a legmegbízhatóbb külső platformokat kell használnia. Használjon biztonságos platformot, hogy elkerülje a kémkedést vagy azt, hogy valaki tranzakció közben ellopja az érméket.

Biztonsági megfontolások miatt kerülje azt is, hogy olcsó, megbízhatatlan csereplatformokon tárolja őket. Néhány ilyen platform a hackerek célpontja; a folyamat során elveszítheti érméit.

LÁSD MÉG: A legjobb kriptovaluta biztosítási kötvények az Egyesült Államokban

2. Az érmék tárolása

Különféle módok vannak a tárolásukra, beleértve a forró pénztárca tárolását és a hideg pénztárca tárolását. A forró tárolás lehetővé teszi az érmék tárolását, és online szoftverrel biztonságossá teszi őket a privát biztonsági kulcsok protokolljainak növelése érdekében.

Ezzel szemben a hardveres pénztárcának is nevezett hidegtárca tárolás a magánkulcsok tárolására és védelmére szolgáló elektronikus eszközön történő tárolásra utal. A forró pénztárcával bizonyos díjat kell fizetnie a szoftverért és a biztonsági protokollokért; a hideg pénztárca ingyenes.

Miben különbözik a többi fizetési módtól?

Más fizetési módokkal ellentétben, mint például az arany és a készpénz, a kriptovaluták nem fizikai formában vannak; fizikailag nem tudja kezelni őket, de virtuálisan elérhetőek.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A kriptovalutákat érintő tranzakciós módszerek eltérnek a bankrendszer működésétől. A blokkláncnak nevezett elosztott nyilvános főkönyven alapul, amely rögzíti a kriptovaluta-tulajdonosok tranzakcióit és tevékenységeit. A blokklánc olyan, mint a bank; tegyük fel, hogy a kriptovaluták olyanok, mint a készpénz.

A másik lényeges különbség az alkotás módja. Más tranzakciós módszereket, például aranyat bányásznak, és kincstári megbízások alapján vernek és hoznak létre rudakat, érméket és bankjegyeket. A kriptovaluta a bányászatnak nevezett folyamat során jön létre.

Végső gondolatok

A kriptovalutákat bányászattal vagy különféle kereskedési platformokról vásárolhatja meg.

A vásárlást követően biztonságosan kell tárolnia őket digitális pénztárcában, akár hideg, akár melegtárcás tárolóban. Különböző típusú kriptovaluták vannak a piacon, és eltérő értékük van a népszerűségüktől, a biztonságuktól és a tranzakciók során használt kényelmüktől függően.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply