Mi a kockázat/nyereség (RR) arány a kriptográfiai kereskedésben és hogyan számítsuk ki?

0
Mi a kockázat/nyereség (RR) arány a kriptográfiai kereskedésben és hogyan számítsuk ki?

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. december 17-én frissítette Eddu Oz

Mi a kockázat/nyereség (RR) arány a kriptográfiai kereskedésben és hogyan számítsuk ki?

Gyakran hallunk a kriptopiac volatilitásáról. Igen, sok kriptokereskedő mindig nagyon alacsony áron szeretne eszközöket vásárolni, és magas áron eladni, hogy profitot termeljen, de sajnos a kriptopiachoz kapcsolódó volatilitást nem lehet előre megjósolni, és a profitot sem lehet minden alkalommal garantálni.

Bár egyes kereskedők meglehetősen jól ismerik ezeket a kereskedéseket, folyamatosan figyelik és tanulmányozzák az árdiagramokat és a történelmi adatokat, és következtetésként használják fel a következő nagy lépés előrejelzésében, ami igen dicséretes, de sajnos nem minden kereskedő szán időt a nyereség vagy veszteség tanulmányozására. bármilyen vállalt kockázathoz.

Legyen Ön kezdő vagy tapasztalt kereskedő, ez az útmutató felvértez mindennel, amit tudnia kell és megértenie kell a kockázat/nyereség arány fogalmáról, valamint annak kiszámításáról a kriptokereskedelemben. Olvass tovább!

Kulcs elvitelek

📌 Akár rendszeres kereskedőként, akár befektetőként, a kockázati tényező mindig ellened játszik, különösen egy olyan volatilis piacon, mint a kriptopiac.

📌 A jó kockázat/nyereség arány megfelelő ismerete segít a megfelelő kockázatkezelési stratégia megtervezésében.

📌 Segít meghatározni azt is, hogy egy kereskedő sikeres lesz-e és hosszú távon eléri-e pénzügyi céljait.

📌 A stop loss és a take profit közötti kapcsolat megértése abban is segít a kereskedőnek, hogy meg tudja különböztetni az ideális jutalmat a potenciális kockázattól.

LÁSD MÉG: Hogyan ne állítsuk meg a veszteséget a kriptográfiai kereskedésben (Útmutató kezdőknek)

LÁSD MÉG: 10 tipp a kriptoval való napi kereskedéshez egy bearish piacon

Mi az az Risk/jutalom arány?

Ha a kockázat/nyereség arányról beszélünk, az elsősorban a bármely kereskedésből származó potenciális veszteségekkel vagy nyereségekkel foglalkozik. Úgy is definiálható, mint a belépési pontok különbségének eléréséhez, a veszteség megállításához és a profitmegbízások átvételéhez használt folyamat a kockázat/nyereség arány alapján.

Ahhoz, hogy a kriptokereskedők azonosítsák a kockázatot és jelentős haszonra tegyenek szert, azonosítaniuk kell a rést a nyitási pont és a stop-loss megbízás között, azaz a belépési pont és a profitcél közötti távolságot kell mércéül használniuk a take-profit mérésére. szint.

Hogyan számítsuk ki a kockázat-nyereség arányt?

A kockázat-nyereség arány kiszámításának képlete a következő:

Kockázat-nyereség arány = (a befektetésből származó lehetséges veszteség) / (a ​​befektetés lehetséges nyeresége)

Például, mondjuk;

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Ön 60 000 dollárért vásárol BTC-t,

Önnek 55 000 dollár vesztesége van,

Arra számít, hogy a BTC felmegy 70 000 dollárra.

Lehetséges, hogy a BTC ára leesik, a stop loss automatikusan teljes egészében működésbe lép, és azonnal körülbelül 5000 dollárt veszítene (vagyis vonja le az eladási árat a vételárból – 55 000 – 60 000 dollár). Ezzel az ügyletből származó lehetséges veszteséget pontosan 5000 dollárban határozta meg.

Míg ha a BTC ára magasabbra szárnyal és eléri a 70 000 dollárt, akkor automatikusan 10 000 dollárt nyerhet (a vételárat le kell vonni az eladási árból). Ebből az esettanulmányból a kockázat-nyereség arány 1:2 (5000 USD / 10 000 USD).

Mit üzen nekünk a kockázat/jutalom arány?

A trendek megtalálása és azonosítása egy olyan volatilis piacon, mint a kriptovaluta piac, akár technikai, akár fundamentális elemzést használunk, sok munkát igényel.

Mindazonáltal a kockázat/nyereség arány időtlen idők óta egyike azoknak az eszközöknek, amelyek felhasználhatók egy stop-loss vagy take-profit megbízás kereskedési belépési pontjának azonosítására.

A kiszámíthatatlan piac miatt a kockázat/nyereség arány elengedhetetlen minden kereskedő számára, mivel ez segít növelni a nyerési esélyeket és a nagyobb profitot.

Javasoljuk, hogy kerülje el az összes befektetését egyetlen kereskedésben, mert az katasztrofális lehet. Mi az a lényeg, hogy 200 dolláros nyereségért kockáztassa 2000 dollárját?

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Ahogy a legtöbb kriptoelemző javasolja, mindig ügyeljen arra, hogy a kockázat/nyereség arány ne legyen nagyobb 1:2-nél vagy 0,5-nél az ajánlott kereskedéseknél.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mennyi a jutalmazási arány 1,5-ös kockázata?

Hogyan használja a kockázat-nyereség RR arányt a kriptokereskedelemben?

A belépési ár, a veszteség megállítása és a profitfelvételi megbízások használatával a kockázat/nyereség arány segítségével mérheti az egyes ügyletekből származó nyereség vagy veszteség lehetőségét.

Végső gondolatok

Gyakori hiba a kripto-napi kereskedők körében, hogy a kriptopiacot előzetes kockázat/nyereség arány szem előtt tartásával elemezzük, ami veszteséghez vezethet, ha belépési pontjuk alapján állítják be bevételi szintjüket és megállítják a veszteséget.

Ezért kockázat/nyereség arányuk kiszámításakor figyelembe kell venniük a kereskedésenkénti kockázatot, az adott időszakban fennálló piaci feltételeket és teljes befektetésük értékét.

A kereskedés során számos jelentős tényezőt is felhasználhat egy ésszerű bevételi szint beállításához a profit maximalizálása és a veszteség minimalizálása érdekében.

A megfelelő piaci viszonyok, a stop loss beállításához megfelelő árszintek megtalálása és a fedezeti százalék figyelembe vétele a kiváló kockázat/nyereség arány mellett növeli a nyereség valószínűségét.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply