Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

0
Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. november 9-én frissítette Eddu Oz

Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

A Cardano és az Ethereum a két legjobb blokklánc-hálózat a kriptográfiai piacon. Cardanót azonban az egyik Ethereum-gyilkosnak tekintik mert úgy tűnt, hogy minden tekintetben felülmúlja az Ethereumot.

Ez az egyik fő oka annak a vitának, hogy általában melyik blokklánc-hálózat gyorsabb és jobb, mivel a különböző szakértők és befektetők minden hálózat mellett határozottan kiállnak.

Kulcs elvitelek

📌 Az Ethereum és a Cardano is olyan fejlesztéseket végez, amelyek elősegítik a másodpercenkénti tranzakciók számának rohamos növekedését.

📌 Jelenleg a Cardano történetesen másodpercenként 220 tranzakcióval gyorsabb, mint az Ethereum.

📌 A Cardanót az Ethereum gyilkosnak tekintik, mert minden olyan területen jelentős fejlesztéseket ért el, ahol az Ethereum alulmarad, annak ellenére, hogy az Ethereum jelenleg magasabb értéket képvisel.

LÁSD MÉG: Mi az Ethereum Merge és mi történik az összevonás után?

LÁSD MÉG: Zilliqa vs. Ethereum, melyiknek van jobb blokklánca?

Ebben a cikkben azonban összehasonlítjuk a Cardano-t és az Ethereumot, és egyúttal kiderítjük, melyikük a gyorsabb.

Mi az a Cardano és Ethereum?

Cardano egy bizonyító tét blokklánc platform, amelyet a befektetők közötti tranzakciók és cserék elősegítésére hoztak létre a kriptopiacon.

Fő célja a globális és pozitív változások előmozdítása, és ezt bebizonyította erősen decentralizált rendszerével, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára csomópontjaik beállítását, valamint a hálózatot veszélyeztető meglévő fenyegetések felfedezését.

Az ADA a Cardano hálózat hivatalos kriptovalutája, és ezzel a befektetők téteket és jutalmakat szerezhetnek, tranzakciókat hajthatnak végre, szolgáltatásokért fizethetnek és még sok mást. Az, hogy az ADA a kriptográfiai piac egyik vezető kriptovalutája, nem véletlen.

Másrészről, Ethereum egy blokklánc platform, amely a Bitcoin 2009-es bevezetése óta megnyitotta az utat az altcoinok létezése előtt.

Az Ethereumot az évek során egy közösség üzemelteti, és számos NFT létezéséért felelős az NFT piacon, ami nem kis teljesítmény a lenyűgözően decentralizált platformnak köszönhetően..

Az Ether az Ethereum hivatalos kriptovalutája, és értékét és fontosságát tekintve csak a második a Bitcoin előtt.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

Ahogy korábban említettük, a Cardanót Ethereum gyilkosnak hozták létre, és ez általános javulással jár minden olyan területen, ahol az Ethereum hiányzik.

Ami a sebességet illeti, Cardanónak mindössze egy másodpercbe telik, hogy akár 250 tranzakciót is lebonyolítson a hálózatán, ami egészen tisztességes.

A Cardano fejlesztőcsapata azonban azt tervezte, hogy a Hidra néven ismert skálázó megoldás így a Cardano a jövőben akár 1000 tranzakciót is elérhet másodpercenként.

Ezzel szemben az Ethereum jelenleg maximum 30 tranzakciót hajt végre másodpercenként, bár elhangzott, hogy Összeolvad tranzakciós sebessége 999 900%-kal javulna, így a másodpercenkénti 30 tranzakcióról akár 100 000 tranzakcióra is emelkedhet.

Ha ez megtörténik, az Ethereum a tranzakciós sebesség ugrásszerű növekedésének lesz tanúja, ami azt jelenti, hogy a leggyorsabb blokklánc-hálózatok felső kategóriájába kerül.

A Cardano egyelőre másodpercenként 220 tranzakcióval előzi meg az Ethereumot a tranzakciós sebesség tekintetében.

Három kulcsfontosságú tényező, amelyek megkülönböztetik a Cardanót az Ethereumtól

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek megkülönböztetik a Cardanót az Ethereumtól:

Érték

Az Ethereum köztudottan nagyon értékes, e tekintetben a Bitcoin után a második helyen áll, mivel hatalmas globális elterjedésének volt tanúja, ami rendkívül vonzóvá teszi a tranzakciókat lebonyolító befektetők számára.

Ezzel szemben a Cardano, bár értéke van, még mindig növekszik, amit az is bizonyít, hogy sokkal kevesebb tranzakciót bonyolít le, mint az Ethereum (100 000–1 000 000).

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Ennek ellenére várhatóan a Cardano a továbbfejlesztett funkcióival hamarosan utoléri az Ethereumot.

Időtartam

Az Ethereum 2015 óta létezik, míg a Cardano nemrég, 2017-ben jelent meg.

Ez az időhiány lehetőséget adott az Ethereumnak arra, hogy tökéletesítse magát, míg a Cardanónak növekednie és fejlődnie kellett az idő múlásával, amint azt az intelligens szerződések nemrégiben való kiadása is bizonyítja, amelyeket az Ethereum már évekkel ezelőtt kiadott.

Tranzakciós díjak

A Cardano megfizethetőbb tranzakciós díjakat kínál, amelyek néha 1 dollárig vagy még ennél is alacsonyabbak. Ez is az egyik fő terület, ahol az Ethereum felülmúlja, mivel az Ethereum tranzakciós díjai magasabbak.

LÁSD MÉG: A Polkadot jobb, mint a Cardano?

Végső gondolatok

A Cardano és az Ethereum egyaránt lenyűgöző blokklánc-hálózatok egyedi jellemzőkkel, amelyek megkülönböztetik őket.

Mivel a Cardano folyamatosan emelkedik a ranglétrán belül, és az Ethereum új fejlesztéseket vezet be, várhatóan hamarosan mindkét hálózat sokkal továbbfejlesztett funkciókkal és funkciókkal rendelkezik.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply