KYC megoldások kriptográfiai adatokhoz – hitelesség és jogos állapot

0
KYC megoldások kriptográfiai adatokhoz – hitelesség és jogos állapot

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. november 23-án frissítette Eddu Oz

KYC megoldások kriptográfiai adatokhoz – hitelesség és jogos állapot

A virtuális valuta rajongói keresik az anonimitás és a szabályozás egyensúlyát. Ismerje meg a bevált KYC kriptográfiai megoldásokat, és csak a legmodernebb megközelítéseket használja!

A kriptovaluta iparról, mint minimális szabályozást és jobb anonimitást biztosító területről alkotott elképzelések fokozatosan változnak. A pénzügyi szektorban egyesek úgy vélik, hogy a kriptográfiai KYC megoldások az AML fényében aláássák a virtuális valuták filozófiáját. Ez nem teljesen igaz.

A legfrissebb adatok szerint az e-KYC piac globális részesedése erre nőtt 447 millió dollár csak 2021-ben, a következő években 22%-os CAGR-rel. Ebben a cikkben Mykola Mashkovskyi, a KYCAID vezérigazgatója, egy KYC-re és kripto-megfelelőségre szakosodott cég, a vállalat tapasztalatait kívánta megosztani a kockázatok csökkentésével és az ügyfélélmény helyes javításával kapcsolatban.

Forrás

Miért van szüksége a kriptoiparnak a KYC-re?

A nemzeti szabályozók szigorítják a követelményeket, de ezek nagyon eltérőek, így az új piacokra való belépés nem egyszerű. A pénzintézeteknek jelentős mennyiségű pénzt, időt és egyéb erőforrásokat kell fordítaniuk arra, hogy kitalálják, kivel kell üzletet kötniük és kivel nem.

Az EU AMLD5 irányelve elismerte a kriptovaluták tárolását pénzügyi szolgáltatásként, így az AML és KYC eljárások betartása kötelezővé vált. Ugyanakkor a platformnak jövőorientált, skálázható megoldásokat kell kínálnia bármilyen méretű üzleti szervezet számára.

KYC-megoldásaink kriptográfiai cseréjéhez előnyei

Forrás

A szabályozási megfelelés hatékony biztosításával a kriptovaluta tőzsdék az alábbiak előnyeit élvezhetik:

Az üzleti előnyök közé tartozik:

 • Legális műveletek;
 • Továbbfejlesztett átalakítás;
 • Testreszabható webes és mobil integrációk;
 • Biztonságos adattárolás.

Az ügyfél előnyei a következők:

 • Gyors megfelelőségi ellenőrzés;
 • Nincs szükség extra hardverre;
 • Megközelíthetőség;
 • Megbízható titkosítás.

A felhasználó személyazonosságának megfelelő ellenőrzése növeli az ügyfelek bizalmát és stabilizálja a kriptopiacot. A jogi kockázatok (és a hatósági bírságok) csökkentése lehetővé teszi, hogy összpontosítson a konverziók növelésére, a folyamatok egyszerűsítésére, valamint annak biztosítására, hogy a tranzakciók megfeleljenek minden nemzetközi követelménynek.

LÁSD MÉG: Hogyan szerezzünk Bitcoin-kölcsönöket KYC nélkül

A KYC kihívásai

A fő közös probléma a szabályozás. A KYC elveinek megvalósítását célzó követelményeket és szabványokat a nemzeti szabályozó hatóságok, a FATF, a banki szabályzatok és más nemzetközi intézmények szintjén határozzák meg. Az AML szabályozása nélkülözi az egységes megközelítést. Nincs egyetértés abban, hogy milyen ellenőrzésekre van szükség, ami konkrét nehézségeket okoz:

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

 • a hasonló törvények és rendeletek értelmezésének sokfélesége eltéréseket okoz a szabályozási követelményekben, valamint a KYC-politikák értelmezésének és alkalmazásának megközelítésében;
 • a KYC-dokumentációs szabványok hiánya a kért adatok listáinak változékonyságához vezet;
 • az irányelvek megfejtésére és alkalmazására vonatkozó következetes útmutatás hiánya bonyolítja a programok végrehajtását, és a munka volumenének növekedéséhez, magasabb létszámigényekhez és többletköltségekhez vezet.

Így a szervezetek és ügyfeleik is további időt és erőforrásokat pazarolnak. A felügyelt szolgáltatások és a végpontok közötti ügyfélazonosítás segített a probléma megoldásában. Nézzük meg részletesebben, hogyan lehet megbirkózni ezzel és más kihívásokkal.

Forrás

A KYC kihívásainak kezelése

Biztosítsa ügyfelei számára a legjobb élményt a megfelelő KYC és AML megfelelőség segítségével. Az Ön online platformja szükséges az eljárások működési hatékonyságának optimalizálásához. Ez megkönnyíti a politikák szabványosítását, megoldja a többféle heterogén erőforrás problémáját, és csökkenti az információs hiányosságok kockázatát.

A kriptoiparban tevékenykedő cégeknek valóban szükségük van egy ilyen szolgáltatásra, amely egyszerre több kötelező igényt is lefed: globális lefedettség, gyors és egyszerű jelentkezők ellenőrzése, valamint többféle ellenőrzés a különböző konkrét esetekre.

KYCAID átfogó kulcsrakész megoldást kínál, amely számos folyamat automatizálásának és az ellenőrzési folyamat testreszabásának köszönhetően leegyszerűsíti az üzleti folyamatokat, és gyors és megkérdőjelezhetetlenné teszi a jelentkezők felvételét.

Kulcs elvitelek

📌Új ügyfelek felvétele

Az AI-alapú videó azonosítás és az automatizált személyazonosság-ellenőrzés zökkenőmentes ügyfélélményt biztosít. A személyazonosság ellenőrzése percek alatt, biztonságosan és a jogszabályoknak megfelelően történik. A megoldások egyesítik a csalásfelderítési technológiákat. Az automatikus mesterségesintelligencia-ellenőrzés minimálisra csökkenti a kézi munkát. Ugyanakkor egy egyszerű folyamat, amelyet a képernyőn megjelenő utasítások követnek, idővel növeli a konverziós arányt.

📌Adatbiztonsági garancia

A Kycaid platformja minden kriptográfiai vállalkozást CCPA- és GDPR-kompatibilissé tesz. A platform segít a biztonsági szabványok megfelelő betartásában és a személyazonosításra alkalmas adatok biztonságos tárolásában a rendszerben. Vagyis megszabadul az érzékeny információk tárolásával járó fejfájástól, de bármikor hozzáférhet.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

📌Konverziónövelés

A platform felhasználói felületét úgy alakították ki, hogy az ellenőrzések beállításának folyamata egyszerű és áttekinthető legyen. Az intelligens platform-infrastruktúra használatával a гіук képes lesz egyéni munkafolyamatokat létrehozni, és különféle módszereket alkalmazni a KYC szabályok betartásának ellenőrzésére. Ez idővel megduplázza konverziós arányát!

LÁSD MÉG: A 8 legjobb kriptovaluta tőzsde, amelyhez nem szükséges KYC

LÁSD MÉG: A Paxful megköveteli a KYC-t az új felhasználók számára?

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az a KYC a titkosításban?

Az „Ismerje meg ügyfelét” a személyazonosság-ellenőrzési eljárás a pénzzel kapcsolatos vállalkozások számára, hogy betartsák az AML-szabályokat és küzdjenek a csalás ellen.

Mi a KYC eljárás a kriptocsere esetén?

Attól függően, hogy milyen folyamatot választ, és kiket szeretne ellenőrizni, ügyfeleket vagy befektetőket. Az alapvető ellenőrzések általában a következőket foglalják magukban: azonosító ellenőrzés, Tranzakciófigyelés, Életesség-ellenőrzés, felhasználói szűrés, Új ügyfelek felvétele és földrajzi helymeghatározás megerősítése.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Kötelező?

A legtöbb kriptovaluta-tőzsde és MSB esetében az AML-megfelelőség kötelező szövetségi szinten. És azt látjuk, hogy a szabályozások a közeljövőben jobban bele fognak vonatkozni a kriptoiparra.

Tudsz kriptot kereskedni/vásárolni KYC nélkül?

Igen, de a kriptovalutákkal való kereskedés megfelelő személyazonosság-ellenőrzés nélkül mindig a saját veszélyére és kockázatára lesz

Bottom Line

A KYC célja a csalás megelőzése és a megbízhatatlan felhasználók kiszűrése. Platformunk segítségével csak azokat az ellenőrzött adatokat kapja meg, amelyekre szüksége van a kockázatok mérsékléséhez és a megalapozott döntések meghozatalához. Kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb modellt, miközben garantáljuk a magas színvonalat, és segítünk a hosszú távú partnerségek szilárd alapot építeni.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply