Hogyan készítsd el saját agytárcádat

0
Hogyan készítsd el saját agytárcádat

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. október 14-én frissítette Eddu Oz

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

A kriptovaluták bevezetése az évek során a kriptopénzek hasonló bevezetéséhez vezetett, hogy biztonságosan biztosítsák és tárolják ezeket a kriptovalutákat.

Bár számos ilyen pénztárca van a közelben, a befektetőre kell bízni, hogy használja-e őket, vagy vegyen egy agypénztárcát.

Ez az agytárca hasonlóságot mutat a népszerű kriptopénztárcákkal, mivel a befektető az agyában tárolja a privát kulcsot, amely általában jelmondat vagy jelszó formájában jelenik meg..

Noha ez egyedülálló módja annak, hogy tárolja a titkos kulcsát, amely felelős kriptoeszközei biztonságáért, felmerültek kérdések ennek az agypénztárcának a biztonságával kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy a szóban forgó befektető mennyire hajlamos emlékezni a használt kulcskifejezésre.

Kulcs elvitelek

📌 Csak akkor használjon agypénztárcát, ha nagyon magabiztos a memóriaképességében.

📌 Különböző pénznemekhez léteznek agypénztárca generátorok, ami azt jelenti, hogy különböző pénznemekhez különböző agypénztárcák lehetnek.

📌 Az agypénztárca használatát egyesek a legkockázatosabb pénztárcatípusnak tekintik, tekintettel arra, hogy nagyon magas az a hajlam, hogy valaki elfelejti a jelszót és elveszíti kriptoeszközeit.

📌 A Brainwallet.io előállítja az összetett jelszót, és „sókat” ad hozzá további bemenetként, hogy tovább védje jelszavát.

LÁSD MÉG: A legjobb Bitcoin Brain Wallet crackerek

LÁSD MÉG: 7 legjobb Bitcoin helyreállítási megoldásszolgáltató

LÁSD MÉG: Hogyan állíthatom vissza az elveszett Bitcoin privát kulcsomat?

Mindazonáltal, ha érdekel az agypénztárca létrehozása, akkor éppen jó helyen jár. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan és még sok más.

Mi az a Brain Wallet?

Az agyi pénztárca lényegében egyfajta pénztárca, ahol a felhasználó titkos kulcsot tárol egy jelszó vagy jelszó formájában az agyában. Lényegében ennek a felhasználónak az agya egy páncélteremmé válik, amely hasonlít a banki trezorokhoz, ahol a pénzt tárolják.

Ez a jelmondat vagy jelszó többféle formát ölthet a felhasználótól függően, és attól függően, hogy rendelkeznie kell egy megőrző memóriával, amely képes megjegyezni azokat az összetett karaktereket, amelyekre ez a jelmondat a kriptoeszközök biztonságának biztosításához szükséges..

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Hogyan készítsünk agypénztárcát

Az agypénztárca létrehozása meglehetősen egyszerű, ha már rájött, hogy mit kell tennie. Kezdetben az agytárca létrehozásának legegyszerűbb módja az volt, hogy kiválasztunk egy 4-től 24-ig terjedő véletlenszerű szavak csoportját, amelyekre emlékszel.

Ezt a módszert azonban a hackerek könnyen megfejtették, mivel nagyon sok befektető veszítette el kriptovagyonát ezzel az eljárással.

Az ilyen esetek gyakori példája a BitMex Research esete, ahol nyolc különböző agytárcát generáltak irodalmi idézetek felhasználásával, csak hogy lássák, nem sokkal a létrehozásuk után feltöri egy hacker..

Azóta több lehetőséget hoztak előre, mint például az agypénztárca generátorok használata, mint pl Bitaddress.orgés Brainwallet.io.

Ezek a generátorok sokkal jobb munkát végeznek ezen kulcskifejezések megfogalmazásában, hogy ne legyen olyan könnyű feltörni őket.

Ennek ellenére vessünk egy pillantást arra, hogyan használhatja ezeket az agypénztárca generátorokat agypénztárca létrehozásához az alábbiakban:

A Brainwallet.io használata

A brainwallet.io használatával kulcskifejezés generálásához egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Lépjen a brainwallet.io oldalra.

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

2. lépés: Válassza ki azt a pénznemet, amelyhez kulcskifejezést szeretne létrehozni (a brainwallet.io csak Bitcoin és Litecoin esetében rendelkezik opciókkal).

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

3. lépés: Adja meg jelszavát, amely véletlenszerűen vagy az Ön által létrehozott doc fájlból generálható.

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

4. lépés: Válassza ki a só típusát (bejelentkezés, személyes vagy általános).

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

5. lépés: Végül adja meg felhasználónevét, jelszavát és 4-6 számjegyű PIN-kódját, majd kattintson a „generálás” gombra.

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

A Bitaddress.org használata

A bitaddress.org használatához csak az alábbi lépéseket kell végrehajtania:

1. lépés: Navigáljon a Bitaddress.org oldalra.

Bitaddress.org

2. lépés: A kezdőlapon meg kell adnia a kérdéses pénztárca típusát, az egyedi pénztárcától a papírtárcáig vagy az agypénztárcáig. Válasszon agytárcát.

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

3. lépés: Miután kiválasztotta az „agytárcát”, meg kell adnia és meg kell erősítenie jelszavát.

Hogyan készítsd el saját agytárcádat

4. lépés: Ezt követően a rendszer megkérdezi, hogy szüksége van-e tömörített címre, amelyet a négyzet bejelölésével választhat ki. Ha ez megtörtént, folytathatja az újonnan létrehozott jelszó kinyomtatását.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Az agypénztárcák bonyolultságának megértése

Az agyi pénztárca, amint azt korábban említettük, magában foglalja a privát kulcs jelmondat formájában történő tárolását. Általánosságban elmondható, hogy az agytárca ugyanúgy működik, mint a szokásos kriptopénztárca.

Az agyi pénztárca jelszavát általában egy szkriptalgoritmus kivonatolja, hogy adjon egy privát kulcsot és egy nyilvános kulcsot a választott kriptovalutához..

Az agypénztárca-generátor által használt algoritmus által végzett kivonatolásnak ezt a formáját általában előnyben részesítik az egyszerű ECDA privát kulccsal szemben, amelyet bonyolultabb megjegyezni.

A nap végén az agytárca által generált végső privát és nyilvános kulcsok segítségével könnyedén megvédheti kriptovalutáit.

A Brain pénztárcák előnyei és hátrányai

Profik Hátrányok
A kriptovaluták biztonságosak, mivel a jelszót az agyad tárolja. Elveszítheti hozzáférését kriptoeszközeihez, ha rossz a memóriája.
Lehetetlen online hacket végrehajtani. A jelmondat megfejthető, ha nem elég erős.
Egyszerű az elkészítése. Az olyan egészségügyi állapotok, mint a demencia, azt eredményezhetik, hogy elveszítheti hozzáférését kriptoeszközeihez.
Megfenyegethetik vagy fizikailag bántalmazhatják, ha kiderül, hogy sok pénz van a pénztárcájában.

Miért nem az agypénztárca az ideális pénztárca sok befektető számára?

Bár az agypénztárcák ugyanazokat a jellemzőket tükrözik, mint a hagyományos pénztárcák, sok befektető úgy érzi, hogy az ilyen típusú pénztárca használata nem a legbiztonságosabb út.

Egyrészt egyesek úgy vélik, hogy a jelmondat elmentése az agyban rendkívül kockázatos, tekintve, hogy az életkor előrehaladtával hajlamosak vagyunk elfelejteni bizonyos dolgokat, amelyeket megjegyeztünk, függetlenül attól, hogy milyen jók az emlékeink.

Előfordultak olyan webhelyjelszavak, amelyeket gyakran elfelejtenek a felhasználók, akik legtöbbször az „elfelejtett jelszó” opciót használják, hogy kikerüljenek a javításból.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Ugyanez elmondható az agypénztárcákról is, csak az a probléma, hogy nincs tartalék terv, ami ennek következtében meglehetősen kockázatos.

Egy másik kihívás a biztonság kérdése. Olyan korszakban élünk, amikor a technológia mélyen fejlett. Mint ilyen, minden gyengén létrehozott jelszó könnyen dekódolható.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Ez önmagában is komoly kihívást jelent a befektetők számára, akik esetleg nem akarnak olyan rendkívül bonyolult jelszót létrehozni, amelyre nem emlékeznek.

Ez az oka annak is, hogy egyes befektetőket átvernek, majd az érintett kriptovállalatokat hibáztatják, holott a probléma tőlük származhat.

Ha nem biztos abban, hogy agytárcát hozzon létre, használhatja a szokásos kriptopénztárcákat, hogy biztonságban tartsa kriptoeszközeit anélkül, hogy túl sokat kellene aggódnia.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mi az a Bitcoin Brain Wallet?

A Bitcoin agytárca egy olyan agytárca, amelyet arra szabtak, hogy jelszót hozzon létre kizárólag a Bitcoin számára. Ez a fajta agytárca nem támogat más kriptovalutákat.

Hogyan hozz létre egy agytárcát?

Agytárcát egy agytárca szoftver vagy generátor használatával hoz létre, amely segít előállítani a jelszót, amelyet az agy megjegyez.

Végső gondolatok

Ha agytárcát szeretne használni, győződjön meg róla, hogy jó a memóriája, és senki más nem tudja, hogy használ. Így biztonságban tartja kriptoeszközeit.

Alternatív megoldásként dönthet úgy is, hogy készít egy biztonsági mentési tervet arra az esetre, ha a jövőben elfelejtené a jelszót, vagy ha olyan állapotba kerülne, hogy nehezen emlékezne dolgokra.

Mindazonáltal Önön múlik, hogy melyik pénztárcát választja, amelyik a legjobb az Ön számára, mindaddig, amíg végzett kutatásaival.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply