Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

0
Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

A több mint 3000 dApp-ot tartalmazó ETH blokklánc rengeteg tokennek ad otthont, és még sok más érkezett be. Ez a könnyen programozható blokklánc a csalók barlangjává is vált, akik átverési projektekkel letépik az embereket.

Ha tudja, hogyan lehet észrevenni a kriptográfiai csalásokat, sok veszteséget takaríthat meg rossz befektetések esetén. Szerencsére a blokklánc technológiában a hálózaton belüli összes tevékenységet rögzítik a decentralizált főkönyvi rendszerben, hogy mindenki láthassa. Az információkhoz való hozzáférés életmentő lehet.

A cikk további részében megtudhatja, hogyan fedezheti fel az Ethereum blokkláncra vonatkozó információkat az Etherscan blokklánc-felfedező segítségével.

A blokklánc-felfedezők hozzáférést biztosítanak minden nyilvános információhoz, amelyre szükséged lesz az ETH blokklánc működésének megértéséhez és a lehetséges fenyegetések észleléséhez.

Kulcs elvitelek

📌 Az Etherscan az Ethereum blokklánc keresőjeként működik, ugyanúgy, mint a Google a weben.

📌 Az Etherscan használatához nincs szükség pénztárca alkalmazásra.

📌 Az Etherscan csak nyilvános adatokat kezel. Így nem kell aggódnia az érzékeny adatok veszélyeztetése miatt.

LÁSD MÉG: 10 legjobb blokklánc-alkalmazás, amelyet tudnod kell

LÁSD MÉG: Mi az a Blockchain Trilemma?

LÁSD MÉG: Blockchain 3.0 – Minden, amit tudnod kell

Mi az Etherscan?

Az Etherscan egy webalapú felfedező az Ethereum blokklánc hálózathoz. Ugyanúgy működik, mint a telefonon és a számítógépen lévő fájlkezelő, de ebben az esetben az Etherscan segítségével böngészhet a blokkláncon rögzített adatok között.

Pontosan kereshet egy adott intelligens szerződést, egy adott pénztárcacímről származó tranzakciókat, blokkokat a blokkláncon és sok más adatot, amelyet meg szeretne keresni.

Vannak más blokklánc-felfedezők az Ethereum hálózaton, de az Etherscan a legnépszerűbb.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Az Etherscan használata

Az Etherscan használatához nincs szükség pénztárca alkalmazásra. Nyomon követheti az adott címhez kapcsolódó összes tranzakciót anélkül, hogy pénztárcát kellene hozzáadnia vagy csatlakoztatnia.

Csak egy címkére van szüksége, amely a felfedezni kívánt tárgyhoz kapcsolódik. Az alábbiak bármelyikével felfedezheti

Az Etherscan használata az ETH blokkláncon végrehajtott tranzakciókkal kapcsolatos információk megerősítésére

 • A kezdőlapon kattintson az oldal tetején található keresősávra
 • Most másolja ki és illessze be a tranzakcióazonosítót vagy a hash-t a szóközbe, majd kattintson az Enter vagy a keresés gombra.

Megjelenik annak a tranzakciónak az összes részlete, amelynek azonosítóját éppen beillesztette a keresésbe. Ilyen információk jelennek meg:

A továbbiak megtekintésére kattintva további részletek jelennek meg a tranzakcióról.

Pénztárca-cím tranzakcióinak megtekintése az Ethereum Blockchain-en

Ha megadja a pénztárca címét az Etherscan keresősávjában, és a Keresés gombra kattint, megjelenik a pénztárca áttekintése. Az egyenleg a pénztárcában lévő kriptoeszköz mennyiségét mutatja, vagyis a pénztárca címében tárolt Ethereum számát.

A pénztárcában lévő Ethereum aktuális értéke is megjelenik, beleértve az Ethereum egységárát is. és végül a címben tárolt Ethereum tokenek száma és összértéke.

Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

Lefelé görgetve látni fogja az összes tranzakciót, amely az adott pénztárcacímet érinti. A kiküldött és a kapott adatok egy táblázatban láthatók.

Kattintson a tranzakció mellett a szem szimbólumra 👁️ további információk megtekintéséhez, mint például a tranzakció állapota, sikeres, függőben lévő vagy sikertelen.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

Intelligens szerződések megerősítése az Etherscan segítségével

Az Etherscan használatának másik módja annak ellenőrzése, hogy egy intelligens szerződés hiteles-e vagy sem.

 • Másolja ki a kérdéses szerződéscímet, és illessze be az Etherscan kezdőlapjának keresősávjába.
 • Nyomja meg az entert vagy kattintson a keresés gombra.
 • Megjelenik a szerződés címéhez társított tokennel vagy érmével kapcsolatos részletek.
 • Kattintson a szerződésre a fejlécbeállítások között, hogy megnézze, hogy a forráskód ellenőrizve van-e vagy sem.

Az Etherscan megfelel a forráskód a blokkláncon lefordított kóddal, hogy biztosítsák a pontos egyezést. Dönthet úgy, hogy elolvassa a forráskódot, és saját maga ellenőrzi azt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azt csinálja-e, amire azt állítják, hogy meg van írva.

Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

Egyéni token hozzáadása az Etherscan segítségével

Előfordulhat, hogy egyes tokenek még nem állnak rendelkezésre a Wallet alkalmazásban. Ebben az esetben egy egyéni tokent kell hozzáadnia. Az Etherscan segítségével ellenőrizheti, hogy a megfelelőt adja hozzá.

 • Keresse meg az egyéni token nevét vagy tickerjét a keresősávban.
 • Az egyéni token részleteit megjelenítő eredményoldalon navigáljon a szerződéshez, és kattintson a másolás szimbólumra a szerződés címének másolásához.
 • Nyissa ki pénztárcáját, és folytassa a token hozzáadásával.
 • Illessze be a szerződés címét és a fennmaradó adatokat, például a szimbólumot, és a tizedesjegyek száma automatikusan kitöltésre kerül a szerződés címéből.
 • Kattintson a Kész gombra, és a tokenje megjelenik a listán.

Az írás gombra kattintva közvetlenül kapcsolatba léphet a szerződéssel.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Az Etherscan egy pénztárca?

Az Etherscan nem egy pénztárca szolgáltatás. A szolgáltatás csak a bevitt nyilvános kulcsszavakra vonatkozó adatokat gyűjti össze. Semmilyen módon nem használható a blokklánc befolyásolására.

Q2. Hogyan vehetek fel pénzt az Etherscan-ről?

Az Etherscan nem pénztárca szolgáltatás, ezért az Etherscan-ből nem vehet fel pénzt, és nem is küldhet rá pénzt.

Amikor regisztrál vagy fiókot hoz létre az Etherscan-en, az pusztán azért történik, hogy hozzáférést biztosítson a blokklánc felfedező extra funkcióihoz.

Q3. Hogyan exportálhatok tranzakciókat az Etherscanből?

A tranzakciós rekordok exportálhatók az Etherscanből. A rekordok megtekintése után exportálhatja azokat CSV fájlformátumba. A CSV, más néven vesszővel elválasztott értékek fájl, minden tranzakció részleteit soronként rögzíti, vesszővel elválasztva a tranzakció egyes részleteit.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Tranzakciók exportálásához az Etherscan-en…

 • Nyissa meg az Etherscant, és keresse meg azt a címet, szerződést vagy bármilyen címkét, amelynek adatait exportálnia kell.
 • Görgessen le a tranzakciókhoz.
 • Kattintson Töltse le a CSV-exportálást az asztal jobb alsó sarkában. A tranzakciók CSV-fájlként lesznek letöltve.
Hogyan használjunk Etherscant az ETH blokkláncon

Végső gondolatok

Előfordulhat, hogy az Etherscan nem rendelkezik titkosítási pénztárca képességekkel, de a pénztárcáján vagy a tőzsdéken található információkon túlmenően több információt mutat.

Mint ilyen, számos pénztárcába integrálva van, például a bizalmi pénztárcába, így a tranzakció végén további részleteket tekinthet meg.

Értesítéseket kaphat a nyomon követett címekről, amikor tranzakció történik. A funkció használatához először regisztrálnia kell az Etherscan szolgáltatásra.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply