Érmekockázat-elemzés elvégzése – Gyakorlati útmutató

0
Érmekockázat-elemzés elvégzése – Gyakorlati útmutató

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A sok kriptovaluta jelenléte a piacon arra késztette a kriptotőzsdéket, hogy érmekockázati elemzést végezzenek.

Korábban, amikor a Bitcoin volt az egyetlen kriptovaluta, az érmekockázat-elemzés elvégzésének szükségessége nem volt fontos.

Több kriptovaluta megjelenésével a legtöbb kriptovaluta tőzsde elvégzi ezt az elemzést, hogy meghatározza a kriptovaluta típusát és azt, hogy mit kínálnak, mielőtt listázza őket.

Ez általában részeként történik AML eljárásokbár ez nem írott törvény, hanem inkább elvárás.

Ez a cikk egy útmutató az érmekockázat-elemzés elvégzéséhez, ha kriptotőzsdével rendelkezik, és azt tervezi, hogy több kriptovalutát is listázna rajta.

Gyakorlati útmutató az érmekockázat-elemzés elvégzéséhez.

Kulcs elvitelek

📌 Az érmeelemzés kiváló módszer annak meghatározására, hogy egy érme alkalmas-e a kriptotőzsdei üzletbe való behozatalra vagy sem.

📌 Amikor úgy dönt, hogy egy érmét bevezeti a kriptotőzsdére, fel kell kérdeznie magától, hogy hajlandó-e kezelni az ezzel járó kockázatokat, és megbizonyosodjon arról, hogy vállalkozása tökéletesen képes kezelni.

📌 A fenyegetésmodellezéssel felfedezheti, hogy egy érmének van-e erős biztonsági háttere, és eldöntheti, hogy felveszik-e a listára vagy sem.

📌 A blokklánc minden érme gerince, ezért el kell végeznie egy blokklánc auditot, hogy tesztelje értékét és digitális szilárdságát.

LÁSD MÉG: Milyen kockázatokkal jár a Bitcoin rövidre zárása?

LÁSD MÉG: A legjobb alternatív befektetések Bitcoin összeomlása esetén

Mi az érmekockázat-elemzés?

Az érmekockázat-elemzés egy szabályozási eljárás, amelyet a kriptotőzsdék végeznek annak érdekében, hogy meghatározzák a kriptovaluta alkalmasságát és életképességét a tőzsdei bevezetés előtt.

Kezdetben az érmekockázat-elemzést többnyire nagy kriptotőzsdék végezték, amelyek sok szolgáltatást kínáltak. Jelenleg azonban a kis kriptotőzsdék, amelyek altcoinokba fektetve szeretnék bővíteni szolgáltatásaikat, már elvégezhetik ezt az elemzést.

Az érmekockázat-elemzés elvégzése sok megfontolást foglal magában. Egyrészt az érmekockázat-elemzés során meg kell győződni arról, hogy a kérdéses érme megfelel az állami és szövetségi pénzügyi törvényeknek.

Ezen túlmenően a kriptotőzsdék eltérőek az üzleti célok és a struktúra tekintetében is, ezért az érmét úgy kell kialakítani, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek.

Az érmekockázat-elemzés végrehajtásának lépései

1. lépés: Ellenőrizze, hogy az érme a pénzügyi törvények értelmében értékpapírnak minősül-e
Az érmekockázat-elemzés elvégzésének első lépése az érme megvizsgálása annak megállapítása érdekében, hogy értékpapírnak tekintik-e. Általában a gomb használatával állapíthatja meg, hogy egy érme biztonságos-e Howey teszt.

Ha ezek után rájön, hogy az érme értékpapír, érdemes elkerülni a tőzsdére helyezést, mert ez azzal járna, hogy regisztrálnia kell a Security Exchange Commissionnál, ami önmagában is sok munka.

Alternatív megoldásként kérheti jogi képviselő szakmai tanácsát is, hogy segítsen ebben, különösen azért, mert a kriptovalutákat a Security Exchange Commission nem tekinti értékpapírnak..

2. lépés: Határozza meg az érme magánéletét és keresletét
Nem elég csak rájönni, hogy az Önt érdeklő érme nem értékpapír. YEzenkívül piackutatást kell végeznie, hogy megtudja, van-e kereslet az érmére, mivel ez a profit fő meghatározója.

A magánélet védelmében meg kell kérdeznie magát, hogy hajlandó-e vállalni az ezzel járó kockázatokat adatvédelmi érméket.

Például egy városi piacon tranzakciókat lebonyolító vállalkozás túl nagynak találhatja a lehetséges kockázatokat. Egy vidéki piacon működő vállalkozás másképp érezheti magát.

3. lépés: Végezzen kiberbiztonsági auditot

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A kiberbiztonsági audit független és mélyreható értékelést nyújt arról, hogy egy szervezet képes-e megvédeni információs eszközeit a kiberfenyegetésekkel szemben.

A kiberbiztonsági felülvizsgálat célja a kiberbiztonsági intézkedések hatékonyságának megállapítása és érvényesítése. Azonosítja az informatikai rendszerek sebezhetőségeit is, és hozzáigazítja azokat a potenciális belső és külső kiberfenyegetésekhez..

Miután meghatározta az érme iránti keresletet, némi kutatást kell végeznie, hogy megtudja, van-e szilárd biztonsági háttere az érmének.

Az ok egyszerű. A magas kiberbiztonsági besorolású érmét nehéz lesz kompromisszumot kötni, és nagy valószínűséggel hosszú ideig a kriptográfiai térben marad.

4. lépés: Végezzen blokklánc biztonsági auditot

A blokklánc biztonsági audit egy intelligens szerződés vagy blokklánc kód szakértői felülvizsgálatából áll, hogy azonosítsa a lehetséges hibákat vagy hiányosságokat.

A folyamat általában magában foglalja a statikus kódelemző eszközök széles körű használatát. De az ellenőrzés fő felelőssége a szakértő biztonsági szakemberek és a blokklánc-fejlesztők feladata, hogy átnézzék a kódot a hibák felkutatása érdekében..

Amikor blokklánc biztonsági auditról van szó, általában a következő szempontokat veszik figyelembe:

Határozza meg a célrendszer célját

 Határozza meg a célrendszer komponense(i) és a kapcsolódó adatfolyam(oka)t

A lehetséges biztonsági kockázatok azonosítása

Végezzen fenyegetés modellezést

Fenyegetés modellezés Ez egyszerűen egy elemzés, amely könnyebben felfedezi az érmével kapcsolatos lehetséges biztonsági problémákat. Segítségével rejtett adatokat tárhat fel egy blokklánc körül, és még szolgáltatásmegtagadási támadást is találhat egy blokklánc rendszeren.

Ha egy érme blokklánca bizonyos fejlesztési hibákat vagy sérülékenységeket mutat az intelligens szerződésekben, érdemes továbblépni a következőre.


Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Honnan tudhatod, hogy egy érme jó projekt-e?


Annak megállapításához, hogy egy érme jó projekt-e, bizonyos tényezőket kell megvizsgálnia, mint például a csapat, a társadalmi jelenlét, a kereskedési volumen, a piaci sapka stb.


Miért magas kockázatú a kriptográfia?


A kriptográfia nagy kockázatot jelent, egyszerűen azért, mert erősen ingadozó, nagyon rövid időszakonként ingadozik. Emiatt csak olyan pénzt fektessen be, amelyet megengedhet magának.

Végső gondolatok


Az érmeelemzés elvégzése meglehetősen bonyolult és sok erőforrást igényel. Ez a cikk néhány kulcsfontosságú pontot érint, amelyekre figyelnie kell.

Az is fontos, hogy szakember segítségét kérje, aki segít kiválasztani a megfelelő érméket kriptotőzsdei üzletéhez.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply