Cardano tranzakciós díjak vs. Ethereum tranzakciós díjak (legjobb összehasonlítás)

0
Cardano tranzakciós díjak vs. Ethereum tranzakciós díjak (legjobb összehasonlítás)

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. november 17-én frissítette Eddu Oz

Cardano tranzakciós díjak vs. Ethereum tranzakciós díjak (legjobb összehasonlítás)

A Cardano megjelenése az Ethereummal való összehasonlításra késztette, pusztán azért, mert hasonló képességekkel rendelkeznek, mivel ugyanazok a fejlesztők hozták létre.

A hasonló kínálat ellenére azonban ezeknek a kriptovalutáknak vannak bizonyos aspektusai, amelyek meglehetősen eltérőek, ezek egyike a tranzakciós díjak.

A tranzakciós díjak olyan kifizetések, amelyeket a befektetők fizetnek bizonyos tranzakciók végrehajtásáért ezen kriptovaluták blokklánc-platformjain.

Kulcs elvitelek

📌 A Cardano tranzakciós díjai olcsóbbak, mint az Ethereum, még gyorsabb tranzakciós sebességgel.

📌 Az Ethereum továbbra is széles körben népszerű, és a Cardano létezése ellenére sok befektető használja tranzakciókhoz.

📌 Eltarthat egy ideig, mire azt tapasztaljuk, hogy a Cardano a piaci pozícióját tekintve felülmúlja az Ethereumot, bár jobb funkcionalitása jó kezdet.

📌 Az Ethereum blokklánc az NFT-k fő blokklánca, amelyen több mint 80 300 NFT gyűjtemény található.

Ennek ellenére össze kell hasonlítanunk mindkét kriptovaluta tranzakciós díjait, hogy eldönthessük, melyik a legjobb a tranzakciók feldolgozására.

LÁSD MÉG: Mennyivel gyorsabb a Cardano, mint az Ethereum?

LÁSD MÉG: A 10 legjobb kriptovaluta, amelyet a Cardano bálnák most vásárolnak

LÁSD MÉG: A Polkadot jobb, mint a Cardano?

Cardano: Bevezetés

A Cardanót hivatalosan 2017-ben vezette be a kriptopiacra Charles Hoskinson, és az Ethereumhoz hasonló fejlesztők voltak felelősek a megjelenéséért.

A környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva alkották meg úttörő technológiák felhasználásával, amint azt a tét bizonyítéka és az Ouroboros protokoll is bizonyítja.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Az „Ethereum gyilkos” címkével ellátott Cardano olyan funkciókat kínál, amelyek minden vonatkozásban rendkívül hatékonyak, és másodpercenként akár 250 tranzakciót is képesek kezelni..

Ma ez az egyik legnagyobb és legjobban teljesítő blokklánc platform a kriptográfiai piacon.

Ethereum: Bevezetés

Az Ethereum hivatalosan 2015-ben indult, és mára a második legnagyobb kriptovalutává vált a kriptopiacon piaci érték alapján.

Az ETH kriptovalutáért felelős Ethereum blokklánc szintén nagymértékben decentralizált, és más, NFT-ként ismert tokenek létrehozásának alapja volt.

Ma, 80 300 NFT felett coAz Ethereum blokkláncon találhatókami nem kis teljesítmény.

Korábban az Ethereum a munkabizonyítási protokollt használta, ami miatt többletenergiát használt fel, ami környezetbarát volt.

Mára az Ethereum 2.0-ra frissített, amely a tét-igazolási protokollt használja, és több előnyt kínál, így az Ethereum még vonzóbb választás a befektetők számára.

Cardano és Ethereum: Tranzakciós díjaik összehasonlítása

A Cardano köztudottan erősen decentralizált, és jelentős fejlesztéseket hajtott végre ott, ahol az Ethereum egyébként kudarcot vallott.

A Cardano tranzakciós díjrendszert alkalmaz, amely fedezi a tranzakciók feldolgozási és hosszú távú tárolási költségeit.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

A Cardano környezet egyedülálló a díjak kezelésében, mivel a díjak nem közvetlenül a blokkgyártóhoz érkeznek. Ehelyett összevonják őket, majd elosztják az összes olyan készlethez, amely blokkokat hozott létre egy korszak során.

Jelenleg nem kell fizetni a memóriaköltségért a felhalmozott láncállapot, különösen az UTXO nyomon követéséért.

Cardano azonban gázdíjat számít fel a tranzakciókért. A Cardano tranzakciós díja átlagosan 0,16 és 0,17 ADA között van.

Ez a díj az egyik legolcsóbb tranzakciós díj a kriptopiacon, így a Cardano blokklánc nagyon megfizethető.

Másrészt az Ethereum átlagos tranzakciós díja 0,6278 ETH, bár az Ethereum tranzakciós díja változó, és van egy minimális és maximális korlát a fizethető tranzakciós díjaknak..

Ha megnézzük mindkét kriptovaluta tranzakciós díjait, rájöhetnénk, hogy a Cardano megfizethetőbb tranzakciós díjakat kínál, mint az Ethereum.

Különösen ez a tranzakciós díj volt az egyik oka annak, hogy a befektetők az Ethereumról Cardanóba költöztek, és panaszkodnak, hogy milyen drágák az Ethereum tranzakciós díjai.

Miért fontosak a tranzakciós díjak?

A tranzakciós díjak egyszerűen azért fontosak, mert segítik az Ethereum és a Solana blokkláncainak biztonságát és hitelességét.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A tranzakciós díjakat arra is használják, hogy megakadályozzák a rossz szereplők szükségtelen spammelését, valamint az ellenséges végtelen hurkokat és más számítási pazarlást a kódban.

Magas díjai ellenére az Ethereum kijelentette, hogy magas díjainak oka a népszerűségében rejlik.

Egy másik dolog, amit meg kell nézni, a blokkok száma, mivel ezek a blokkok korlátozzák a hézagokat.

Végül az Ethereumon történő tranzakciós díjak lebonyolítása során meg kell jegyezni, hogy a gáz alapdíját a gázárral együtt figyelembe kell venni az elfogadható tranzakciós díj eléréséhez.

Mindazonáltal, ha nem a tranzakciós díjak okozzák a problémát, mindig igénybe veheti az Ethereumot, hogy segítsen a tranzakciók feldolgozásában, míg a Cardano könnyen elérhető, ha az Ethereum díjait túl drágának találja.

A Cardano és az Ethereum jellemzői

A Cardano és az Ethereum jellemzői a következők:

Jellemzők Cardano Ethereum
Dob 2017 2015
Fő felhasználás Pénzügyi tranzakciók és intelligens szerződések támogatása Intelligens szerződéstámogatás
Tranzakciós funkció Intelligens szerződéses műveletek Intelligens szerződéses műveletek
Tényező a villák mögött Tudományos áttekintések és lektorált kutatások Általános szavazás arról, hogy mi legyen a jelenlegi blokklánccal
Maximális elérhető készlet 45 milliárd Egyik sem, de a teljes kínálat nem nőhet 4,5 százalék felett egy év alatt
A használt protokoll típusa A tét jegyzőkönyvének igazolása A tét jegyzőkönyvének igazolása

A fenti táblázatban szereplő jellemzők alapján nyilvánvaló, hogy a Cardano és az Ethereum is kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket a befektetők különösen érdekesnek találnak, függetlenül a köztük lévő tranzakciós díjkülönbségektől.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Megéri-e az Ethereum blokkláncon üzletelni a magas díjak ellenére?

Az Ethereummal továbbra is érdemes lebonyolítani, mivel ez attól függ, hogy a felhasználó hol preferálja. Ma még mindig számos befektető végez tranzakciókat a blokklánc platformon, annak ellenére, hogy magas tranzakciós díjai vannak.

Melyik blokkláncnak van gyorsabb tranzakciós sebessége az Ethereum és a Cardano között?

A Cardano gyorsabb tranzakciós sebességgel rendelkezik, mint az Ethereum, másodpercenként 250 tranzakcióval, míg az Ethereum 25 tranzakciója másodpercenként.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Végső gondolatok

A Cardano és az Ethereum blokklánc-platformok, amelyek önmagukban is rendkívül hatékonyak, bár a Cardano előnyben részesítheti mind a tranzakciós sebességet, mind a tranzakciós díjakat.

Az Ethereum blokklánca azonban továbbra is népszerűbb, és beállíthatja a tranzakciós díjak határát, amelyet hajlandó fizetni. Emiatt eltarthat egy ideig, amíg Cardano letaszítja az Ethereumot.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply