Binance Margin Trading vs. Határidős kereskedés

2
Binance Margin Trading vs.  Határidős kereskedés

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. szeptember 30-án frissítette Eddu Oz

Binance Margin Trading vs. Határidős kereskedés

Binance A Margin Trading és a Futures Trading két meglehetősen hasonló kereskedési médium, eltérő jellemzőkkel és funkciókkal.

A Binance Margin kereskedés a kriptoeszközök vásárlásának és eladásának egyik módja, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy nagyobb mennyiségű tőkéhez férhessenek hozzá pozícióik kihasználásához.

A margin kereskedés lényegében felerősíti a kereskedési eredményeket, így a kereskedők több pénzt kereshetnek nyereséges kereskedésekkel.

A mögöttes eszköz előre meghatározott áron történő jövőbeni megvásárlására vagy eladására vonatkozó megállapodást határidős szerződésnek nevezzük.

Ha hosszú vagy rövid határidős ügyletet köt, akkor a kereskedők profitálhatnak a piaci mozgásokból a határidős ügyletekkel való kereskedés során. A negyedéves és az örökös határidős kontraktusok az a két kategória, amelybe a Binance határidős kontraktusait a különböző szállítási dátumok alapján szétválasztják.

A tőkeáttétel olyan eszköz, amelyet a margin- és határidős kereskedés felhasználói használhatnak nyereségük növelésére. De miben különbözik a két áru egymástól?

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a különbséget a Binance margin kereskedés és a szolgáltatások kereskedése között.

Kulcs elvitelek

📌 A margin kereskedés ideális azoknak a kereskedőknek, akiknek nincs elég pénzük a kereskedés megkezdéséhez.

📌 A tőkeáttétel óriási mértékben növelheti hozamát, miközben kevés tőkével rendelkezik.

📌 A határidős kereskedés a jobb választásnak tűnik a pénzügyi biztonságot kereső hosszú távú kereskedők számára.

📌 A tőkeáttétel megvédheti a befektetőket a pénzügyi sokkoktól, hogy megakadályozza portfóliójuk elhúzódó lehívási időszakát.

Hogyan működik a binance margin és a határidős kereskedés

A binance margin kereskedés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzkölcsönzés útján kriptovaluta fogadásokat nyissanak meg. Ezenkívül lehetővé teszi a nagyobb tőkével rendelkező kereskedők számára, hogy tőkeáttételt szerezzenek.

Ezért a kereskedők most több kereskedési nyereséget észlelhetnek nyereséges pozícióikon a marzsok eredményeként. És fontos észben tartani, hogy nagyobb kockázatot is vállal majd.

Ezzel szemben a határidős szerződések jogilag kötelező erejű megállapodások az általuk képviselt tárgy megszerzésére vagy eladására egy későbbi időpontban, rögzített áron.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A határidős kereskedők a határidős kontraktuson long vagy short pozícióval vesznek részt a piacon.

A Binance-on kötött szerződések a szállítási dátumuk vagy az a nap szerint vannak kategorizálva, amikor feltételezhetően meg kell szereznie vagy el kell adnia az eszközt. Jellemzően ezek örökérvényű vagy negyedéves határidős szerződések.

Mind a marginok, mind a határidős szerződések lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy tőkeáttételt alkalmazzanak nagyobb nyereség elérése érdekében. Ez természetesen azt is jelenti, hogy mindkét helyzetben nagyobb kockázatot vállal.

Azok a lakossági befektetők, akik kizárólag az ingatlankereskedelemre összpontosítanak, gyakran kérdéseket tesznek fel e piacok működésével kapcsolatban.

Bár időnként nehéznek tűnhet, a Binance margin és a határidős kereskedés közötti különbség egyértelmű, ezért megvizsgáljuk a két módszer közötti különbséget.

Nézze meg, hogyan lehet kriptopénzt keresni a Binance-nél.

Margin kontra határidős ügyletek: vétel és eladás

Azt a piacot, ahol az eszközökkel és pénzügyi eszközökkel, például valutákkal, árukkal és részvényekkel azonnal és a helyszínen kereskednek, azonnali piacnak nevezik. Így minden árrésre vonatkozó megbízás azonnali megbízás.

Míg a származékos piac az a hely, ahol határidős ügyleteket kötnek. A határidős szerződések kereskedése egy eszköz későbbi átadásán alapul.

A határidős szerződések alapvetően az alapul szolgáló eszköz jövőbeli árára vonatkozó spekulációt jelentenek, mivel nem cserélik ki azonnal. Ennek eredményeként a határidős ügyletekkel és fedezeti számlákkal való kereskedés külön piactereken történik.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Tőkeáttétel

A Binance platform 3-tól 1-től 10-ig 1-ig terjedő tőkeáttételhez biztosít hozzáférést a margin kereskedőknek. Az, hogy az úgynevezett izolált letétet vagy keresztárrést használja, meghatározza azt a szorzót, amely margin kereskedőként elérhető.

Ezért, ha Ön Isolated Margin módot használ, és az a szerencsétlen helyzet áll elő, amikor teljes kereskedési pozícióját felszámolják, akkor csak az Isolated Margin egyenlegét veszíti el.

A keresztárrés a fedezeti kereskedés másik típusa. Ebben az opcióban a teljes egyenleg felosztásra kerül az összes birtokod között.

Egy elszigetelt letéttel azonban a kereskedő azt a kockázatot kockáztatja, hogy elveszíti a teljes fedezeti egyenleget és minden nyitott pozíciót, ha a dolgok rosszra fordulnak, és felszámolják.

Másrészt a határidős szerződéseknél nincs ilyen korlátozás. A Binance-on történő kereskedés 125:1-ig terjedő tőkeáttétellel engedélyezett.

Kockázat kezelés

A kriptovaluta piac híres az áringadozásáról. Függetlenül attól, hogy Bitcoinról vagy más kisebb altcoinról van szó, a volatilitás mindig fennáll, ami nagy kihívást jelent a jövőbeni ár előrejelzése.

És ez az oka annak, hogy a legtöbb befektető a margin kereskedést választja, a kriptopiac ingadozó természete miatt. Ez a stratégia jobban kezeli a kockázatokat.

Biztosítéki allokáció

Mindkét Binance Futures és a Binance Margin Trading „Cross Margin” és „Isolated Margin” módokat kínál a kereskedők számára.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A biztosítékok igazságos elosztása és a kockázatok ellenőrzése érdekében a kereskedők tőkéjüket elkülönített vagy keresztpozíciókra oszthatják fel.

Kereskedési díj

Intenzív áringadozások fordulnak elő napról napra. Például, ha a bitcoin ára több mint 10%-ot esett, mielőtt egy héttel később 15%-kal emelkedne.

Könnyű megérteni, hogy miért lehet nehéz meghatározni határidős ügyletei árát egy ilyen ingadozó piacon.

Az árjóslás egy ilyen viharos piacon kockázatos játék, és ugye nem akarsz hazárdozni a pénzeddel? Vagy ha igen, legalább helyesen csináld. Ez az oka annak, hogy a kereskedők többsége a margin kereskedést részesíti előnyben.

A margin kereskedés továbbra is kockázatot rejt magában, de a kriptovaluta kereskedők ezt részesítik előnyben, mert úgy érzik, hogy nagyobb az ellenőrzésük. Ez a fajta kereskedés lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy gyorsan cselekedjen, és a megfelelő időben értékesítsen, amikor az ár emelkedik.

Mivel, mint korábban említettem, a margin kereskedés az azonnali piacon történik.

Egyszerű megközelítést kínál az értékesítéshez, mint bármilyen probléma megoldására, csökkenti a kockázatot, és nagyobb szabadságot és ellenőrzést biztosít a kereskedőknek befektetéseik felett.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A különbség összefoglalása: Binance margin kereskedés vs határidős kereskedés

Leírás Binance Margin Kereskedés Határidős kereskedés
Vásárlás és eladás A kereskedés az azonnali piacon történik. A kereskedés a származékos piacon történik
Tőkeáttétel A felhasználók 3-tól 1-ig vagy 10-től 1-ig terjedő tőkeáttételt kapnak. A felhasználók 125 és 1 közötti tőkeáttételt kapnak.
Kockázat kezelés A kockázat kezelhető. A kockázat magas és nem könnyen kezelhető.
Biztosítéki allokáció Kereszt és elszigetelt margót is kínál. Izolált és keresztmargót is kínál.
Kereskedési díjak A kereskedési díjak könnyen megállapíthatók. A kereskedési díjak a kriptopiac volatilis jellege miatt változnak.

Végső gondolatok

Összefoglalva, a margin kereskedés kedvezőbbnek tűnik. Természetesen továbbra is fennáll a kockázat, de a kereskedők jobban kezelik azt. Az azonnali piacon való kereskedés nagyobb irányítást biztosít pénzügyei felett.

A profitszerzés egyszerűsége miatt véleményem szerint a potenciál sokkal nagyobb, különösen, ha figyelembe vesszük a lenyűgöző Bull Run-kat, amelyeket az olyan kriptovalutáknál tapasztaltunk, mint a Bitcoin.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Másrészt, ha Ön tapasztalt határidős kereskedő, érdemes lehet egy pillantást vetni a határidős kriptoügyletekre.

Nem mindenki szeret jóslatokat tenni az alapul szolgáló eszköz jövőbeni árával kapcsolatban, de ha igen, akkor hajrá. Figyelembe véve, hogy a kriptovaluták ára mennyire instabil, biztosnak kell lennie a képességeiben, és talán reménykednie kell a szerencsében.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply