Az IOG sikeresen implementálta a Vasil Forkot a Cardano Testneten, megelőzve a Mainnet bevezetését

0
Az IOG sikeresen implementálta a Vasil Forkot a Cardano Testneten, megelőzve a Mainnet bevezetését

Az Input-Output Global (IOG), a Cardano fejlesztője hatalmas erőforrásokat költött a Vasil Protokoll fejlesztésére. Végül az IOG bevezette a Vasil Programot a teszthálózatán. A következő napokban várhatóan a stake pool operátorok (SPO-k) tesztelik a teljesítményt, és visszajelzést adnak a fejlesztőnek.

A Vasil Protokoll egy kemény villa, amely implementációkor szétválasztja a testnetet és a Mainnetet. Az új infrastruktúra alkalmazói számára előnyös lesz a megnövekedett hálózati teljesítmény, az interoperabilitás és a képességfejlesztés.

A Vasil Protokoll kicsomagolása

A Vasil projekt név a néhai Vasil St. Dabov, Cardano nagykövete előtt tiszteleg, aki 2021-ben távozott. A program az IOG Basho névre keresztelt hosszú távú útitervének része, amely a hálózati főkönyv bővítésére törekszik. Célja a teljesítmény optimalizálása a zökkenőmentes protokollátmenetek támogatása és a végfelhasználói zavarok minimalizálása érdekében.

A frissítés technikai aspektusa magában foglalja a Plutus kód átírását, amely a Cardano központi intelligens szerződéses nyelve. A megújított Plutus kód nagyobb tranzakció-feldolgozási sebességet támogat, és javítja a blokkok terjedési idejét.

A Cardano Mainnet elfogadása növekszik

A Cardano projektet egyre nagyobb mértékben alkalmazzák. Jelenleg több mint 1000 projekt található a platformon, amely decentralizált tőzsdékből (DEX) és NFT piacterekből áll. Az IOG becslése szerint a használat növekedni fog, és a platformnak felhasználóbarátnak kell lennie.

Ezenkívül az interoperabilitás szempontja kritikus fontosságú bármely fejlesztési platform sikeres működéséhez. Az Ethereum protokollt széles körben használják DApps és NTF piacterek létrehozásában. Ezért a Blockchain fejlesztőknek biztosítaniuk kell, hogy új platformjuk szinkronizálható legyen az Ethereum által épített programokkal.

A Vasil frissítés várhatóan felgyorsítja a Cardano alkalmazását, és ideális piacterévé teszi a DApp-ek építésének.

A Villa közösség által vezetett

Bár a kemény villák nem annyira népszerűek a hálózati felhasználók körében, a Cardano keményvillát üdvözlik a felhasználók. A közösség részt vett a Cardano Improvement Proposals (CIP) programban, amely javította a hálózat 2020-as Byron újraindítását. Az egyik legjelentősebb frissítés a Mary frissítés volt 2021 elején, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy natív tokenjeiket fejleszthessék. 2021 szeptemberében életbe lépett az Alonzo villa. Megújította az intelligens szerződés funkciót, és lehetővé tette a felhasználók számára a tranzakciók valós időben történő érvényesítését.

A közösség tagjainak részvétele miatt a villa hatalmas támogatást élvez. Ez nem hasonlít a Terra LUNA villához, amelyben a tagok elutasították a szavazást.

Eközben, ADA nem mutatja az elágazást követő hatalmas gyűlés jeleit. Az elmúlt 24 órában azonban a 8. legnagyobb Crypto 4,23%-ot emelkedett az elmúlt két órában, és 0,4665 dolláron kereskedett. A piaci kapitalizáció 3,63%-kal 15 743 815 604 pontra nőtt, ahogy a piac fellendül egy veszteséges hétvégét követően.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply