A Lightning Labs világszerte olcsóbb pénzküldési módot hirdet

0
A Lightning Labs világszerte olcsóbb pénzküldési módot hirdet

Kedden a Lightning Labs blokklánccég kiadta a Taro protokollt, amely lehetővé teszi a stabilcoinok és más digitális eszközök továbbítását a bitcoin monetáris hálózaton keresztül. Jelenleg a projekt a fejlesztés korai szakaszában tart.

Ha széles körben elérhetővé válik, a Taro lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olcsón és gyorsan küldjenek fizetéseket a világ bármely pontjára anélkül, hogy egy hagyományos bankhoz vagy fizetési processzorhoz kellene hozzányúlniuk. A tranzakciók kiegyenlítése közel valós időben történne, és potenciálisan olcsóbbak lennének, mint a hagyományos pénzátutalási szolgáltatások.

„Amit megpróbálunk tenni, az az, hogy egy újfajta gazdaság vasútvonalait építsük” – mondta Elizabeth Stark, a Lightning Labs vezérigazgatója.

A Taro piacra dobása egybeesik a stablecoinok iránti érdeklődés közelmúltbeli felfutásával.

Hogyan működik

A Taro fizetési munkafolyamata a SWIFT rendszer és a levelező banki tevékenység keresztezésének tekinthető. Más szavakkal, lehetővé tenné a digitális eszközök továbbítását a SWIFT-en keresztüli fizetésekhez hasonlóan.

Először is létrejön egy számla, amely tartalmazza az összeget, a célcímet és a hitelességét ellenőrző kriptográfiai hash-t. Ezután a villámhálózatot alkotó csomópontok mesh hálózatán keresztül vezetik át.

A számla címzettje ezután a privát kulcsával feloldja a pénzeszközök zárolását, és elküldi a célcímre, lezárva a tranzakciót.

Ez a módszer hatékonyabb és gazdaságilag életképesebb, mint a bankokon keresztüli pénzbevezetés hagyományos módja, és olcsóbb is, mint egy tipikus bitcoin-tranzakció.

Mi az a Lightning Network?

A Lightning Network egy második szintű fizetési hálózat, amely a Bitcoinra épül. Gyors, biztonságos és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé a felhasználók között.

A Lightning Network már több terméket is készített, köztük a Lightning Pool nevű Bitcoin likviditási készletet. Most hozzáadja Tarót a keverékhez.

A Lightning Labs azt is bejelentette, hogy 70 millió dollárt gyűjtött össze a Fidelity Investments által vezetett Series C finanszírozási körben. A finanszírozást arra fordítják, hogy a hálózat lehetővé tegye a stabilcoin átutalásokat az új protokollon belül.

Mi van előtte?

A Bitcoin Lightning Network jelenlegi résztvevői közé tartozik az El Salvador, a Strike, a Twitter borravaló funkciója és a Kraken kriptovaluta tőzsde. Bárki, akit érdekel a stablecoinok átvitele, most megteheti a Lightning Network segítségével.

Ez a bejelentés éppen akkor érkezett, amikor a szabályozó hatóságok lépéseket akarnak tenni a stabil érmékkel kapcsolatban. Biden elnök a múlt hónapban aláírt egy végrehajtási rendeletet, amely arra utasítja a szövetségi kormányt, hogy vizsgálja meg a kriptovalutákat, és „készítsen jelentést a pénz és a fizetési rendszerek jövőjéről”, két amerikai törvényhozó pedig a múlt héten olyan jogszabályt vezetett be, amely előírja, hogy a stabil érméket mind amerikai dollárral, mind állampapírokkal fedezzék. .

A lehetséges stablecoin-szabályok Stark szerint nem lennének hatással a Bitcoin Lightning Network-re, mivel nem bocsát ki stabil érméket, hanem tranzakciós főútként szolgál azok cseréjéhez. Stark szerint „a kibocsátók képesek lesznek megfelelni az előírásoknak”, ha a korlátozásokat végrehajtják.

„A stabil érmék nem tűnnek el egyhamar. Úgy gondolom, hogy az örökbefogadás továbbra is növekedni fog” – szögezte le.

Noah egy kanadai szövegíró, aki érdeklődik a technológia, a mesterséges intelligencia, a VR és a tiszta technológia iránt. Amikor nem dolgozik, valószínűleg sportolni vagy olvasni fog találkozni.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply