6 alapvető tipp a bitcoin biztonságossá tételéhez

0
6 alapvető tipp a bitcoin biztonságossá tételéhez

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

Utoljára 2022. október 18-án frissítette Eddu Oz

6 alapvető tipp a bitcoin biztonságossá tételéhez

A kriptovaluták jelentős célpontok a csalók és csalók számára. Tehát akár küld, akár fogad, akár tárol Bitcoint, meg kell találnia a biztonságos módot.

Asztali számítógép vagy mobiltárca használatával Bitcoinja csalókat és csalókat vonz, különösen nagy összegű tranzakciók vagy tárolás során. Ha decentralizált vételi vagy eladási módot választ, létfontosságú, hogy ügyeljen annak biztonságára, mivel a legtöbb embert itt csalják meg.

Ezért a Bitcoin tárolása során győződjön meg arról, hogy pénztárcája kompatibilis az eszközzel vagy annak operációs rendszerével. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a biztonsági óvintézkedéseket, amelyeket meg kell tennie a Bitcoin tárolása során.

Kulcs elvitelek

📌 A nem őrizetbe vett pénztárcák jobb biztonságot nyújtanak, mint a szabadságelvonással járó pénztárcák.

📌 A hardveres pénztárcák lehetővé teszik a privát kulcsok felügyeletét, amelyeket biztonságosan kell tárolni.

📌 A hardveres pénztárcák továbbra is feltörhetők az áramellátási zavarokkal és más fekete kalap módszerekkel.

LÁSD MÉG: BitBox02 hardveres pénztárcák – Miért érdemes ilyet vásárolni

LÁSD MÉG: Az 5 legjobb hardvertárca rugalmas biztonságos chipekkel

LÁSD MÉG: A legjobb több valutás pénztárcák Bitcoin és Altcoin tárolására

1. Tartsa a privát kulcsot offline állapotban

Ha biztonságban szeretné tartani pénztárcáját, ügyeljen arra, hogy privát kulcsa offline állapotban legyen. Ahelyett, hogy online fiókjára vagy eszközére mentené, megírhatja a privát kulcs írd le papírra, és tartsd biztonságos helyen. Így Ön az egyetlen, aki hozzáférhet, amikor szüksége van rá.

Egy másik módja annak, hogy a Bitcoin biztonságban legyen, hardveres pénztárca használata és biztonsági mentése.

2. Használjon biztonságos kapcsolatot

Ha szereti használni a nyilvános Wi-Fi-t, akkor jobban ki van téve a hackereknek, mint valaki, aki privátot használ.

hirdetés – görgessen a folytatáshoz

A nyilvános Wi-Fi nem biztonságos, mert nem biztonságos, így a hackerek könnyebben ellophatják személyes adatait. Javasoljuk, hogy privát Wi-Fi hálózatot használjon.

Ha nyilvánosat kell használnia, győződjön meg arról, hogy az eszköz rendelkezik VPN-vel a hálózat titkosításához, hogy a hackerek ne tudják elkapni.

3. Tartsa frissítve készülékét

Tartsa naprakészen eszközét szoftverének és operációs rendszerének frissítésével. Ez segít telepíteni a legújabb funkciókat a biztonsági berendezésekkel, amelyek védik pénztárcáját.

Ha az eszköz órája mindig „az óra előre” hibát jelzi, kattintson erre a hivatkozásra https://setapp.com/how-to/fix-clock-is-ahead hogy gyors megoldást kapjunk. A legfontosabb dolog az, hogy az eszközön mindent naprakészen tartson.

4. Válassza a Hardveres pénztárcákat

Számos Bitcoin pénztárca van a piacon, és néha zavaró lehet a legjobb választás kiválasztása.

Ha azonban a kiberfenyegetések miatt aggódik, hidegtárolót is használhat. A hardveres pénztárcák a legjobbak, mivel nem tartja online a privát kulcsát, és az eszközön titkosítási és biztonsági funkciók vannak telepítve, hogy távol tartsák a kiberbűnözőket.

5. Hozzon létre egy erős jelszót

Soha ne használjon olyan általános jelszót, mint a neve, születési dátuma, kedvence neve vagy telefonszáma online pénztárcájához. Ehelyett keress egy erős kombinációt, amelyet nehéz feltörni.

Kombinálhat nagybetűket kisbetűkkel, numerikus karakterekkel, speciális karakterekkel stb. Ez egyedivé teszi jelszavát, és nulla esélyt ad a feltörésre. Győződjön meg arról, hogy a kéttényezős hitelesítési módszert is használja.

6. Link Baits

Amikor bármit csinál az interneten, legyen óvatos a hivatkozásokkal, amelyekre kattint. A linkek némelyike ​​csalóktól származik, és fél attól, hogy felfedje bizalmas adatait vagy megfertőzi eszközét, amikor rájuk kattint.

hirdetés

Crypto & FX frissítések

Útvonal a kriptográfia és más pénznemek megértéséhez

Bízzon bennünk, e-mailje biztonságban van

Ezért, ha egy link gyanúsnak tűnik vagy úgy érzi, ne kattintson rá tartsa meg a pénztárcáját safe. Ha olyan webhelyet használ, amely a privát kulcs megadását kéri, ellenőrizze, hogy az eredeti-e, mielőtt ezt megtenné.

Végső gondolatok

Kizárólag Ön felelős online pénztárcájának gondozásáért, hogy bitcoinja biztonságban legyen. Ezért tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket, és maradjon naprakész, mivel a kriptovaluták világa folyamatosan fejlődik.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítik Önt abban, hogy megóvja online pénztárcáját és Bitcoinját a rosszindulatú emberektől.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply